GÖKÇEADA = Bakirlik + Keçiler + Yeşillik + Kekik Kokusu + Deniz + Doğa + Huzur

Gökçeada’yı ifade etmek için gerekli denklemdir efendim başlık. Görebileceğiniz en bakir, huzurlu, her bir karışı kekik kokulu yerlerden biri desek büyük konuşmuş olmayız.

 

Mutlaka Yapın: Her koyda mutlaka denize girin. İnanması güç ama farklı koylardan farklı tatlar alacaksınız. Benim gibi etçi iseniz mutlaka adada serbest olarak dolaşan ve insan nüfusundan fazla olan keçilerin tadına bakın, özellikle fırında oğlak denemeden dönmeyin. Türkiye’nin ilk ve tek sualtı Milli Park’ına sahip Gökçeada’ya giderken yanınıza mümkünse palet ve şnorkel alın

, Laz Koyu ve Gizli Liman’da doya doya yüzün. Merkez’deki Meydan Pastanesi’nin eşsiz Efi Badem kurabiyesinden tadın. Türkiye’de güneşin en son battığı yer olan Gökçeada’da gün batımını Yukarı Kaleköy’den izleyin.

 

Aman DİKKAT: Gökçeada’ya arabasız geliyorsanız, bir çok keyiften mahrum kalma ihtimaliniz yüksek. Ada oldukça büyük ve toplu taşıma seyrek olduğu için

prednisolon 50 mg kaufen

, araçsız gelmek burayı yarım bırakacaktır. Bir de kişinin beklentilerine göre değişir ama huzur ve sessizlik seven birisi olduğum halde 3 günlük konaklama bana yetti. Adada neredeyse ayak basmadık yer bırakmadım bu 3 günde, 250 km. yol yaptım. Tam anlamıyla tüketmektense bir tutam damağınızda tat kalabilmesi için 3-4 günlük kaçamaklar düşünmenizi öneririm. Bir de kesinlikle haritalardan görüp Marmaros Şelalesi’ni görmeye yeltenmeyin. Dereköy’den sonra çok bozuk 9 km.lik bir yola giriyorsunuz fakat sonuna kadar gittiğiniz halde şelaleyi göremiyorsunuz. Öğrendiğimize göre derme çatma 1-2 tabela konuluyormuş ve sürekli birileri tarafında kaldırılıyormuş. Biz bu detayı bilmediğimiz için girdik o yola, aman siz girmeyin.

 

İlk İzlenim

 

Gökçeada’da neler yapılır?

Eski Bademli Köyü

 

 

 

Dereköy

 

Zeytinliköy

 

 

Laz Koyu

 

 

Gizli Liman

 

 

 

Kaleköy Liman

 

 

Aydıncık Plajı ve Tuz Gölü

 

Yukarı Kaleköy

 

 

Ve yollar

 

 

 

 

paylaş:

Leave A Comment